fbpx

Olej z pestek winogron, czysty, 100% naturalny

10,83

Includes 19% MwSt. DE
Delivery Time: ca. 2-5 Werktage
Opis:

Olej z pestek winogron można stosować do każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany jest do cery:

  • tłustej
  • z powiększonymi porami
  • cienkiej i wrażliwej
  • zniszczonej
  • młodej ze skłonnością do trądziku
Działanie:
  • przeciwstarzeniowe
  • zmniejsza trądzik i wspomaga jego leczenie
  • naprawia uszkodzoną barierę lipidową naskórka
  • zwiększa poziom nawilżenia skóry
  • normalizuje wydzielanie sebum przez gruczoły łojowe, dzięki czemu zapobiega tworzeniu się zaskórników
  • chroni przed negatywnymi wpływami środowiska
  • do masażu
Olej z pestek winogron zawiera:
  • kwas linolowy, należący do kwasów Omega-6. Jest go tutaj od 58-80%. Kwas ten zwiększa poziom nawilżenia w skórze i we włosach, działa antyoksydacyjnie, co pomaga odmłodzić skórę, hamuje zapalenia skóry i zaczerwienienia, reguluje wydzielanie sebum
  • kwas oleinowy, należący do kwasów Omega-9. Jest go aż 12-30 w tym oleju. To właśnie ten kwas odpowiada za działanie nawilżające, antyoksydacyjne (chroni przed negatywnym działaniem środowiska), przeciwstarzeniowe (redukuje np. plamy starcze, przedwczesne zmarszczki), koi symptomy przesuszonej skóry (zaczerwienienia, podrażnienia)
  • kwas palmitynowy 5-11%. Kwas ten redukuje transepidermalną utratę wody (TEWL), co znaczy, że skóra będzie lepiej nawilżona. Do tego chroni przed wpływem środowiska i przed pogodą
  • kwas stearynowy od 3-6%. Kwas ten oczyszcza skórę i włosy z brudu, potu i zbyt dużej ilości łoju, poprawia funkcjonowanie bariery ochronnej skóry, poprawia gładkość i elastyczność skóry oraz pomaga lepiej wiązać wodę w naskórku
  • witaminę C, która chroni skórę przed niszczeniem, rozjaśnia skórę, ma działanie przeciwzapalne, poprawia elastyczność skóry
  • witaminę D, która jest ważna zwłaszcza w pielęgnacji skóry suchej, chroni starzejacą się skórę, pomaga regenerować komórki skórne. Mobilizuje system odpornościowy komórek skórnych.
  • witaminę E, która ma silne działanie przeciwutleniające, czyli chroni przed negatywnym wpływem środowiska, wyłapuje wolne rodniki i dzieki temu spowalnia procesy starzenia się skóry. Witamina ta łagodzi symptomy suchej, łuszczącej się skóry z podrażnieniami  czy stanami zapalnymi. Wspomaga procesy regeneracyjne poranionej, poparzonej skóry i tej z wypryskami.
  • polifenole, które neutralizują wolne rodniki, poprawiają naturalne procesy naprawcze skóry, zwiększają odporność komórek skóry na szkodliwe działanie czynników środowiska naturalnego, w tym na promieniowanie UV. Polifenole działają prewencyjnie w nowotworach skóry spowodowanych promieniowaniem UV. Działają przeciwstarzeniowo poprzez hamowanie procesów niszczenia kolagenu i elastyny. Są bardzo silnym antyoksydantem.

Po zastosowaniu tego oleju skóra staje się gładsza, aksamitna w dotyku, nawilżona, odżywiona, a po zaledwie kilku dniach widać pierwsze efekty gojenia się niedoskonałości.

Stosując ten olej bardzo pomożesz swojej skórze. Jest to ważne zwłaszcza teraz, kiedy noszenie maseczek powoduje zaczerwienia czy tworzenie się wyprysków.

Kupując ten olej inwestujesz w produkt naturalny o bardzo wysokiej jakości, z pierwszego tłoczenia, bez żadnych innych dodatków, wegański, nie testowany na zwierzętach. Do tego wszystkie produkty są napełniane, etykietowane i pakowane ręcznie w małych szarżach, żebyś dostał/a produkt o jak najwyższej jakości.

Zastosowanie: Nanieś na oczyszczoną skórę twarzy i ciała i wmasuj. Pozostaw do wchłonięcia.

Pojemność: 100 ml

Opakowanie: szklana butelka z fioletowego szkła, chroni przed światłem. Z atomizerem do łatwiejszego zastosowania.

INCI: Vitis vinifera seed oil

Pojemność: 100 ml

Availability: 12 w magazynie

Kategoria:
Opis:

Olej z pestek winogron można stosować do każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany jest do cery:

  • tłustej
  • z powiększonymi porami
  • cienkiej i wrażliwej
  • zniszczonej
  • młodej ze skłonnością do trądziku
Działanie:
  • przeciwstarzeniowe
  • zmniejsza trądzik i wspomaga jego leczenie
  • naprawia uszkodzoną barierę lipidową naskórka
  • zwiększa poziom nawilżenia skóry
  • normalizuje wydzielanie sebum przez gruczoły łojowe, dzięki czemu zapobiega tworzeniu się zaskórników
  • chroni przed negatywnymi wpływami środowiska
  • do masażu
Waga 0.26 kg
Wymiary 4.8 × 4.8 × 13.3 cm

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z pestek winogron, czysty, 100% naturalny”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

pięć + 18 =

Przewiń do góry