fbpx

Olej z pestek śliwki, czysty, 100% organiczny

29,90

Includes 19% MwSt. DE
Delivery Time: ca. 2-5 Werktage

OpisOlej z pestek śliwki można stosować do każdego rodzaju skóry, ale najlepsze zastosowanie ma do cery:

  • suchej
  • wrażliwej
  • z uczuciem ściągnięcia
  • swędzącej
  • dojrzałej
  • ze skłonnością do trądziku
  • z powiększonymi porami
Działanie:
  • przeciwzmarszczkowe
  • przeciwstarzeniowe
  • chroni przed negatywnymi wpływami środowiska
  • głęboko nawilża skórę, dzięki czemu przenosi składniki aktywne w jej głębsze warstwy
  • przyspiesza odnowę naskórka
  • przyspiesza znikanie niedoskonałości skóry
  • uspokaja ściągniętą, swędzącą i łuszczącą się skórę
  • redukuje pory skórne
  • zmniejsza zaskórniki
  • redukuje zmarszczki
  • szybko się wchłania, dzięki czemu można go używać pod makijaż
  • nawilża suche włosy
  • nawilża i pielęgnuje paznokcie
Olej z pestek śliwki zawiera:
  • kwas oleinowy, należący do kwasów Omega-9. Jest go aż 60-80% w tym oleju. To właśnie ten kwas odpowiada za działanie nawilżające, antyoksydacyjne (chroni przed negatywnym działaniem środowiska), przeciwstarzeniowe (redukuje np. plamy starcze, przedwczesne zmarszczki), koi symptomy przesuszonej skóry (zaczerwienienia, podrażnienia)
  • kwas linolowy, należący do kwasów Omega-6. Jest go tutaj od 15-25%. Kwas ten zwiększa poziom nawilżenia w skórze i we włosach, działa antyoksydacyjnie, co pomaga odmłodzić skórę, hamuje zapalenia skóry i zaczerwienienia, reguluje wydzielanie sebum
  • kwas palmitynowy 4-9%. Kwas ten redukuje transepidermalną utratę wody (TEWL), co znaczy, że skóra będzie lepiej nawilżona. Do tego chroni przed wpływem środowiska i przed pogodą
  • kwas stearynowy od 0,70-2,60%. Kwas ten oczyszcza skórę i włosy z brudu, potu i zbyt dużej ilości łoju, poprawia funkcjonowanie bariery ochronnej skóry, poprawia gładkość i elastyczność skóry oraz pomaga lepiej wiązać wodę w naskórku
  • witaminę E, która ma silne działanie przeciwutleniające, czyli chroni przed negatywnym wpływem środowiska, wyłapuje wolne rodniki i dzieki temu spowalnia procesy starzenia się skóry. Witamina ta łagodzi symptomy suchej, łuszczącej się skóry z podrażnieniami  czy stanami zapalnymi. Wspomaga procesy regeneracyjne poranionej, poparzonej skóry i tej z wypryskami.

Po zastosowaniu tego oleju skóra staje się gładsza, aksamitna w dotyku, nawilżona, odżywiona, a po zaledwie kilku dniach widać pierwsze efekty zmniejszania się zmarszczek i gojenia niedoskonałości. Jednym z niesamowitych atutów tego olejku jest jego zapach: marcepanowo-migdałowy! Zapach ten wpłynie na Ciebie energetycznie, orzeźwi, ale też i uspokoi. Do pielęgnacji skóry twarzy wystarczą 3-4 krople, no chyba że masz bardzo suchą skórę, to na początek kilka kropli więcej. Do skóry tłustej lub mieszanej lepiej jest go na początek mieszać z innym olejkiem i w ten sposób przygotować skórę. Po kilu dniach można już używać nierozcieńczony.

Stosując ten olej bardzo pomożesz swojej skórze. Jest to ważne zwłaszcza teraz, kiedy noszenie maseczek powoduje zaczerwienia czy tworzenie się wyprysków. Nakładając go przed założeniem maseczki pomożesz swojej skórze w utrzymaniu lepszego poziomu nawilżenia, jak również uchronisz przed działaniem bakterii i wirusów, które dużo szybciej rozwijają się pod maseczką.

Kupując ten olej inwestujesz w produkt naturalny, organiczny, o bardzo wysokiej jakości, z pierwszego tłoczenia, bez żadnych innych dodatków, wegański, nie testowany na zwierzętach. Do tego wszystkie produkty są napełniane, etykietowane i pakowane ręcznie w małych szarżach, żebyś dostał/a produkt o jak najwyższej jakości.

Zastosowanie: Na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu nanieść kilka kropli olejku i delikanie wmasować. Jeżeli stosujesz na włosy, to możesz używać go na włosy suche lub wilgotne po myciu. Wystarczy nanieść kilka kropli na te partie włosów, które wymagają pielęgnacji, delikatnie wmasować i zostawić.

Pojemność: 50 ml

Opakowanie: szklana butelka z fioletowego szkła, chroni przed światłem. Zamknięty zakrętką z pipetą dla łatwiejszego zastosowania

INCI: Prunus domestica seed oil

Availability: 22 w magazynie

Kategoria:

OpisOlej z pestek śliwki można stosować do każdego rodzaju skóry, ale najlepsze zastosowanie ma do cery:

  • suchej
  • wrażliwej
  • z uczuciem ściągnięcia
  • swędzącej
  • dojrzałej
  • ze skłonnością do trądziku
  • z powiększonymi porami
Działanie:
  • przeciwzmarszczkowe
  • przeciwstarzeniowe
  • chroni przed negatywnymi wpływami środowiska
  • głęboko nawilża skórę, dzięki czemu przenosi składniki aktywne w jej głębsze warstwy
  • przyspiesza odnowę naskórka
  • przyspiesza znikanie niedoskonałości skóry
  • uspokaja ściągniętą, swędzącą i łuszczącą się skórę
  • redukuje pory skórne
  • zmniejsza zaskórniki
  • redukuje zmarszczki
  • szybko się wchłania, dzięki czemu można go używać pod makijaż
  • nawilża suche włosy
  • nawilża i pielęgnuje paznokcie
Waga 0,157 kg
Wymiary 4 × 4 × 11 cm

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z pestek śliwki, czysty, 100% organiczny”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

dwa + czternaście =

Przewiń do góry